Kategóriák
Pályázatok

Aktuális óvodai pályázatok

Házhozszállítás

20.000 Ft fölötti megrendelés esetén a szállítás INGYENES!

Fizetési megoldás
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Hírlevél
Szavazás
Ön szerint mit jelent a STEM betűszó?
Science, Technology, Engineering, Math (Tudomány, Technológia, Mérnöki tudomány, Matematika)
Sajátos Támogatást Elemző Munka
SzerTorna Edző Matrac
Termékajánló
TOP termékek
Fórum
Nincsenek témák!

Oviblog

2018.10.16 12:16

Már kaphatók az új Bee-bot pályák!


Kedvezményes vásárlás és nyereményjáték
az Ünnepi Könyvhéten!

 Vásároljon az Ünnepi Könyvhéten pavilonunkban, és vegyen részt nyereményjátékunkon, vagy rendeljen kedvezményesen webáruházainkban!

                                                              Részletekért kattintson a Tovább gombra!

 

Ebben a tanévben 2018. április 9 és 13 között zajlott az oktatási intézményekben a Digitális Témahét.

A Stiefel Ovibolt azt a célt tűzte ki maga elé, hogy segítse az óvodapedagógusokat, óvodafenntartókat abban, hogy a magyar óvodák is korszerű eszközökkel legyenek felszerelve. Ehhez nagyon fontos, hogy megismerjék a modern óvodai eszközöket és irányzatokat.

Ezért hoztuk létre heti hírlevelünket. Iratkozzon fel rá!

írta: Fehér Péter

 

Digitális pedagógiai-módszertani csomag a kreativitás/problémamegoldó gondolkodás fejlesztésének támogatására

(a tanulmányt kivonatolva közöljük. A teljes tanulmány innen letölthető >>>)

1.   Célcsoport

Általános iskola, alsó tagozat (normál tanóra, szakkör, tehetséggondozó foglalkozás).

2.   Rövid leírás

A BeeBot/BlueBot padlórobot olyan programozható eszköz, amely tanórai és tanórán kívüli keretben egyaránt alkalmazható, kiválóan alkalmas a diákok motiválására és komplex kompetenciafejlesztésre (algoritmikus gondolkodás, problémamegoldás, kreativitásfejlesztés) egyaránt. Az eszközt szinte bármely tanórán használhatják a pedagógusok.

2016.11.14 10:51

Az egészséges felnőttlét alapja a helyes tartás, mely nem csak esztétikai szempont: a gerincbántalmak komoly betegségek okozói, melyeket jobb megelőzni már óvodás kortól. Bejegyzésünkben annak járunk utána, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe a székek kiválasztásánál.

telefonOlyan érzésünk támadhat, hogy a mai gyerekek tablettel és telefonnal a kezükben születtek: ezért olyan fontos, hogy megtanítsuk őket a modern informatikai eszközök helyes használatára. Az informatikai eszközök használata nem felváltja, hanem - korunk változó igényeihez igazodva - kiegészíti a hagyományos nevelési módszereket.

 

 

2016.06.22 11:55

robotegérA robotikáról a legtöbb embernek a filmekből ismert futurisztikus, emberszerű gépek jutnak eszébe, azonban ez már a múlté: térhódítása a pedagógiai módszertanra is nagy hatással van, így az óvodákra is. Sokan idegenkednek a gondolattól, hogy apró robotokat engedjen a csoportszobába, azonban hamar kiderül, hogy nagyon is érdemes.

 

 

 

súgA nyelvi és kommunikációs képességek szintje a gyermekek életének szinte minden területére hatással van. Meghatározza az önkifejezés sikerességét, ezáltal közvetlenül hat a társas kapcsolatokra is. A reális énképpozitív önértékelés alapjául szolgál. Az ismeretek elsajátításának területén is jelentős a hatása: már az óvodában megalapozzuk az iskolai sikerességet. Ezek alapján okkal az óvodai nevelés kiemelkedően hangsúlyos a mindennapi tevékenységben: nem csak célzott formában, hanem a gyermekekkel történő minden interakció során.

2016.06.17 16:52

Interaktív eszközök az óvodábanInteraktív tábla, interaktív asztal, vizualizáló, videókamera, interaktív csipeszek - még mindig kicsit furcsán hangzó szavak az óvodában. Pedig a természettudományos tárgyak jelentőségének fokozódása és a STEM-szemlélet az óvoda világába is mindinkább beszivárog.  A korai informatikai kompetencia kialakítása ma már igen fontos feladata az óvodai nevelésnek, mert ennek hiányában később nehezen kezelhető hátrányos helyzetek alakulnak ki. Ráadásul az eszközök használata révén a gyermekek számára érdekes és változatos formában közvetíthetők az átadni kívánt ismeretek: animációkkal, videókkal tehetjük színesebbé foglalkozásainkat.

A könnyebb eligazodás céljából összeállítottunk egy rövid "digitális kisokost".

A STEM szemléletű oktatás az Egyesült Államokból és Angliából indult el, de ma már számos országban alkalmazzák sikerrel az óvodától az egyetemig. Világszerte felismerték, hogy a természettudományos tárgyak elkülönült oktatása nem hatékony. A STEM szemléletnek megfelelően ezek a tárgyak integráltan jelennek meg az oktatásban, életszerű helyzetek feldolgozásán keresztül.

STEM

Hogyan állítsuk össze az óvodai pályázatokhoz tartozó eszközlistát?

Mára már nagy rutint szereztek az óvodák illetve a fenntartók a pályázatok megírásában. Ha mégis túl bonyolultnak tűnne a feladat, igénybe lehet venni pályázatíró cégek segítségét, vagy az óvodai eszközöket forgalmazó cégek (például a Stiefel Ovibolt) tanácsadását is.

Ennek ellenére nap mint nap találkozunk olyan eszközlistákkal, amelyeken látszik, hogy gyakorlatlan kéz állította össze őket - a kért óvodai játékok, bútorok és más eszközök egy része már nem beszerezhető, esetleg teljesen más az ára vagy csak egy készlet részeként használhatók (amelynek más darabjai viszont kimaradtak a listából).

2016.05.03 15:12

Amikor belefogtunk az ovibolt.hu elkészítésébe, azt szerettük volna, hogy egy olyan webáruház szülessen, amelyben az óvodák valóban használható, biztonságos, hosszú élettartamú eszközökből válogathatnak. Az idén 25 éves Stiefel Eurocart Kft már jól ismert az iskolák körében minőségi térképeivel, természettudományi, interaktív taneszközeivel. Most induló új webáruházunkban a bölcsődék és óvodák számára kínálunk játékokat, fejlesztő eszközöket.

 

 

Webáruház készítés